vakcollegemaarsbergen.nl

Wiskunde - Natuur & Scheikunde

Wiskunde


Waarschijnlijk heb je op de basisschool nog geen wiskunde gehad en is wiskunde helemaal nieuw voor jou. Wiskunde bestaat uit 4 leergebieden: statistiek, rekenen, verbanden en meetkunde. In de les ga je de boeken van Moderne Wiskunde gebruiken, maar we gaan ook veel wiskundige opdrachten DOEN. Wiskunde is een belangrijk vak en dat merk je als je in praktijkvakken aan de slag gaat. Denk maar aan het afwegen van ingrediënten en het berekenen van een hoek. Met de praktische opdrachten kan je wiskunde nog beter begrijpen en zo wordt wiskunde superleuk. 

 

Natuurkunde

Op het Vakcollege Maarsbergen wordt natuurkunde gegeven door wat je noemt twee vakidioten. Hier leren we door te DOEN! En natuurkunde is ook een echt doe-vak.

Leren doen we met behulp van de leerdoelen, zo weet je gelijk wat er van je verwacht wordt. Via een digitale methode maak je je opdrachten, test jezelf en de oefentoets. Zo wordt natuurkunde een makkie! Vanaf het tweede leerjaar staat dit vak in je rooster op Magister voor 2 of 4 uur in de week. Beter!

Werk van leerlingen

www.vakcollegemaarsbergen.nl
034 343 13 45
info@vakcollegemaarsbergen.nl