vakcollegemaarsbergen.nl

Talen

Vandaag nemen we je graag online mee in de klas, zodat je kan zien hoe het eraan toe gaat bij Nederlands, Engels, Duits en Frans. Hopelijk tot snel! 

Nederlands

Op het Vakcollege Maarsbergen geven wij het vak Nederlands… Logisch toch? Het is onze eigen taal. Je zult nu misschien denken: ik spreek het toch al? Toch is het belangrijk om je taal verder te ontwikkelen en te ontdekken wat je er mee kan. En dan vooral hoe leuk het is om met taal bezig te zijn. Je leert bijvoorbeeld over de taal in leesboeken en in films, de basisregels van de Nederlandse taal, creatief schrijven en nog veel meer interessante dingen. 

Engels

Wil je meer weten over Engels hier op school? Klik dan hier en blader eens rustig door onze Wired krant, hierin staat alles wat je moet weten. Have fun and Good luck!

Duits

Hallo Deutschland! In leerjaar 2 starten we met het leren van deze taal. We zingen liedjes waardoor we leren tellen, leren alles over de Duitse geschiedenis, 'das deutsche Essen' van Bratwurst tot Wiener Schnitzel, maken vlogs en leren de basis van de Duitse taal te spreken. En mocht de tijd rijp zijn, bezoeken we een Duitse stad net over de grens. Uiteindelijk kunnen we onszelf voorstellen en kennen we de beroepen in het Duits. Dit allemaal ondersteunen we met onze nieuwe digitale lesmethode. Kortom: echt een super leuke taal om te leren. Bis bald!

Frans

Vive la France! Dit jaar zijn we gestart met Franse lessen voor de havo-leerlingen. We maken Franse gerechten in de keuken, zingen liedjes waardoor we leren tellen, maken vlogs en leren de basis van de Franse taal. Maar we leren bijvoorbeeld ook verschillende werkwoorden en onszelf voor te stellen in het Frans. Hiervoor maken we gebruik van een digitale lesmethode. En ook voor Frans geldt: echt een super leuke taal om te leren. A bientôt! 

 

Frans

Nederlands

Duits

Engels

www.vakcollegemaarsbergen.nl
034 343 13 45
info@vakcollegemaarsbergen.nl