vakcollegemaarsbergen.nl

Sport & Bewegen

Welkom bij de afdeling Sport & Bewegen op het Vakcollege Maarsbergen. Bij ons op school hebben we twee gymzalen, een fitnessruimte en meerdere mogelijkheden om buiten te sporten. Zo hebben we voor de school een 'beweegplein' en maken we gebruik van het Cruyff Court. Daarnaast gaan we regelmatig het bos in bij het Leersumseveld en maken gebruik van de meerdere velden op het terrein. 

In klas 1 en 2 heeft elke klas drie lesuren sport. Deze zijn meestal verdeeld in een dubbel en een enkel uur in de week. In de bovenbouw, in klas 3 en 4, werken we met het PTA (programma van toetsing en afsluiting) en hebben de leerlingen twee lesuren per week. Tijdens de sportlessen bieden we een gevarieerd programma aan uit de kernsporten: turnen, doelspelen, atletiek, netspelen, zelfverdediging en terugslagspelen. Ook hebben we eigen materiaal om tijdens de sportlessen op pad te gaan met skateboards en skeelers op het terrein. Daarnaast blijven wij steeds op zoek naar vernieuwing in de zaal en hebben wij o.a. een klimmuur en tokkelbaan in de zaal.

Naast de reguliere lessen zijn er sportdagen voor de onderbouw en organiseren we een grote sportoriëntatie voor de bovenbouw. De leerlingen kunnen dan kiezen uit verschillende sporten om kennis mee te maken, denk hierbij aan tennis, squash, mountainbiken, skateboarden, dansen, boksen, steppen maar ook 'stuntman-activiteiten'. In het derde leerjaar bieden we een survivalkamp aan en in het vierde leerjaar organiseren wij een sneeuwweek waar de leerlingen zich voor kunnen aanmelden.

Activiteiten & Kampen

www.vakcollegemaarsbergen.nl
034 343 13 45
info@vakcollegemaarsbergen.nl