vakcollegemaarsbergen.nl

Economie (& Ondernemen)

Economie  

In leerjaar 2 krijg je voor het eerst economie als vak. Bij economie leer je alles over producten en diensten. Over geld, arbeid en keuzes maken. Economie is een belangrijk vak als je kiest voor het profiel HBR (horeca,bakken en recreatie).
Bij economie gebruiken we lesboeken, maar ook bij economie leer je door DOEN. Zo kunnen we praktische opdrachten afwisselen met online en offline leren, afhankelijk van wat bij de leerlingen past. Vanaf leerjaar 3 worden leerlingen voorbereid op hun examen. 

Keuzevak Economie & Ondernemen

Keuzevak Webshop maken

Altijd benieuwd geweest hoe een webshop tot stand komt? En waarom het zo makkelijk is om je keuze te maken en vervolgens af te rekenen zonder te veel moeite te doen? Tijdens het keuzevak Webshop ga je leren hoe je een eigen prototype webshop kan opzetten voor een fictief bedrijf. Je bedenkt zelfstandig of in een tweetal een naam en een productidee die je zo op de markt kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van zelfgemaakte sieraden, tasjes, houten krukken, cupcakes of zelfs een dienst zoals oppassen, tuinieren of fietsenbanden repareren. Ook leer je de basisvaardigheden van het fotograferen, hoe je rekening kunt houden met een doelgroep (klanten) en het assortiment/dienst aanvullen. Ook besteden we aandacht aan bestaande winkels die hetzelfde product of dienst verkopen/aanbieden. Aan het eind van het project bereid je de online publicatie van je webshop voor.

Keuzevak Marketing

Als jij tijdens het volgen van het keuzevak Marketing ontdekt wat het geheim is van de McDonalds, dan ben jij zeker een McDonalds-liefhebber. Tijdens het keuzevak Marketing ga je in groepjes leren hoe je een marktonderzoek voor een bestaand bedrijf kan doen. Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden die je vervolgens gaat toepassen. Denk hierbij aan waarnemen, vragenlijsten opstellen, interviewen, verzamelen, ordenen en analyseren. Je leert ontdekken waarom een bedrijf populair kan zijn. Dat komt omdat veel bedrijven marketinginstrumenten inzetten zoals productbeleid, plaatsbeleid, prijsbeleid, promotiebeleid, presentatiebeleid en personeelsbeleid. Dit allemaal met als doel zoveel mogelijk klanten te krijgen en zo veel mogelijk te verkopen. Naast onderzoeksvaardigheden leer je ook ICT-basisvaardigheden, zoals werken met Excel, Word en Powerpoint. Met deze kennis en vaardigheden ga jij een bijdrage leveren aan onze Gezonde Schoolkantine. De resultaten presenteer je aan een groep.

Keuzevak Ondernemen

Hoe gaaf is het als jij op jonge leeftijd al kennis kan maken met het ondernemerschap? Zeker als je later zelf een bedrijf wilt opstarten of overnemen, is het keuzevak Ondernemen iets voor jou. Je leert in een groepje met verschillende functies zoals een directeur, secretaresse, inkoper en verkoper, financiën hoe een mini-onderneming (bedrijf) in de praktijk werkt. Je leert vergaderingen organiseren en bijwonen, afspraken maken en onderhouden en het produceren van een eigen product en deze verkopen met winst. Je leert omgaan met echt geld. Je ontdekt je eigen kwaliteiten die je in de mini-onderneming inzet. ICT-basisvaardigheden zoals Excel, Word en Powerpoint komen ook aanbod. Ben jij een ondernemend persoon en hou je van uitdagingen? Dan is dit keuzevak zeker iets voor jou.

Werk van Leerlingen

www.vakcollegemaarsbergen.nl
034 343 13 45
info@vakcollegemaarsbergen.nl